Hallinta
Menu

Kokeile miekkailua

 

YHTEYDENOTTO miekkailukokeiluun liittyen
Varaukset ja tiedustelut Tero Hakkaraiselta, miekkailun.opetus@gmail.com, puh. 041 5158 674
Ennen tilaisuutenne varausta kannattaa katsoa seuran tapahtumakalenterista, onko haluamanne aika vapaana

Yleistä tietoa koskien kaikkia miekkailutapahtumia:

Miekkailusalin osoite on Tuureporinkatu 2. Ulko-ovi avataan 15 min ennen tunnin alkua. Jos ovi on kiinni, soita ovikelloa oven yläkulmassa!
Tapahtumien maksaminen:
1) Yksityisryhmät. Maksu viim. kaksi päivää ennen tapahtumaa Turun Miekkailijoiden tilille Nordea FI71 1173 3000 6675 87,  VIITENUMERO 2802 19624. Viestiosaan lisäksi varaajan/ryhmän/tmv selkeä ja kuvaava nimi, jos pankkiohjelmanne sen sallii. Informaatio helpottaa vapaaehtoistoimintaan perustuvan yhdistyksemme rahastonhoitajaa. Kiitos.
2) Koululaisryhmät. Käteisellä paikan päällä, opettaja kerää rahat oppilailtaan ennakkoon. Laskutus mahdollinen, laskutuslisä 6 €/lasku.
3) Yritykset  voimme laskuttaa kaikilla yleisillä tavoilla. Tarvitsemme LY-tunnuksen ja yrityksenne laskutukseen liittyvät yhteystiedot, sähköiseen laskutukseen OVT-tunnus.

 

miekkailupolttarit

Miekkailupolttarit

Miekkailupolttareissa päivänsankari pääsee näyttämään kykynsä kalvan käsittelijänä. Bestman/kaaso ja kumppanit ottavat luonnollisesti haasteen vastaan ja avioliiton satamaan livutaan säilät säihkyen.
Varaukset ja tiedustelut Tero Hakkaraiselta, miekkailun.opetus@gmail.com, puh. 041 5158 674

Ryhmäkoko: Max noin 14 miekkailijaa

Hinta 120 €, kesto noin 1,5 tuntia

Muuta huomioitavaa: Juhlajuomia nautimme luonnollisesti vasta miekkailun jälkeen

 

miekkailusynttärit

Lasten miekkailusynttärit

Miekkailusynttäreillä ei vain miekkailla vaan leikitään myös. Kun kaikki halukkaat ovat saaneet kokeilla miltä miekkailu sähkömerkintälaitteissa kiinni olevilla pikku kalvoilla tuntuu, käydään tietysti herkuttelemaan synttärisankarin tarjoilulla. Synttärisankari saa Turun Miekkailijoilta pienen lahjan muistoksi huimista miekkailusynttäreistä.

Varaukset ja tiedustelut Tero Hakkaraiselta, miekkailun.opetus@gmail.com, puh. 041 5158 674

Ryhmäkoko: Max  noin 12 lasta

Hinta 120 €, kesto noin 1,5 tuntia

Muuta huomioitavaa: Osallistujilla olisi hyvä olla liikunnallinen vaatetus: T-paita, pitkälahkeiset verkkarit tai vastaavat housut ja lenkkarit tai sisäpelikengät. Paljain jaloin tai sukkasillaan ei ole kiva liikkua miekkailualueella, sillä se on karhennettua alumiinilevyä.
Herkkujen tarjoilu pitää järjestää synttärisankarin toimesta.

Kouluryhmien miekkailun lajikokeilu

Miekkailun lajikokeilu koululuokille

Reippaille koululaisille järjestetään miekkailun ryhmäopetusta Turun Miekkailijoiden salilla. Opetus sisältää lyhyen lajiesittelyn, miekkailuasennon ja perusjalkatyön opettelua, muutamaan asetekniikkaan tutustumisen sekä lopuksi miekkailua sähkömerkintälaitteeseen yhdistetyillä kilpamiekoilla.
Oppilailta edellytetään ehdottomasti sisäurheiluvarustusta = T-paita tai vastaava, PITKÄlahkeiset verkkarit (ei shortseja) ja sisäpelikengät tai puhdaspohjaiset lenkkarit.
Aloitamme ja lopetamme ilmoitettuna aikana, joten toivomme, että oppilaat saapuvat 15 min. ennen miekkailutunnin alkua, ja heillä on yllään em. sisäurheiluvarustus ennen opetustunnin alkua.

Varaukset ja tiedustelut Tero Hakkaraiselta, miekkailun.opetus@gmail.com, puh. 041 5158 674

Ryhmäkoko  minimi 5 oppilasta, maksimi lainavarusteiden määrästä johtuen noin 16 oppilasta. Ryhmäkoko pitää ilmoittaa varausta tehtäessä.

Hinta: 5 € oppilas (minimi 35 €, ryhmää veloitetaan ilmoitetun määrän mukaan, vain sairastapaukset huomioidaan) Laskutuslisä 6€/lasku, alv. 0% (Ry)

Kesto: Max 1,5 h

Muuta huomioitavaa: Miekkailu on taistelulaji, jossa miekan osuma voi aiheuttaa pieniä mustelmia herkän ihon omaaville oppilaille. Suosittelemme lajia liikunnan vapaaehtoisille lajikokeiluryhmille.

yritysmiekkailu

Yritysmiekkailu

Yritysten urheilukerhoille, tyky-liikuntaan tai vaikkapa yhteishengen kohotustilaisuuksiin sopii leikkimielinen miekkailuturnaus. Ennen tositoimiin käyntiä esitellään miekkailun perustekniikka ja liikkuminen.
Miekkailu sopii niin miehille kuin naisille ikään katsomatta!
Noin 1,5 tunnin tapahtumassa käydään läpi miekkailutekniikan perusasiat ja haluttaessa pidetään pieni leikkimielinen miekkailuturnaus sähkömerkintälaitteeseen yhdistetyillä kilpamiekoilla.

Varaukset ja tiedustelut Tero Hakkaraiselta, miekkailun.opetus@gmail.com, puh. 041 5158 674

Ryhmäkoko miekkailun osalta: max noin 16 miekkailijaa

Hinta miekkailun osalta: 200 € , Ry:n laskuttaessa hinta on alv. vapaa.
Aivan salimme sisäänkäyntiä vastapäätä on Turun Pyrkivän saunatilat, joiden varaamista miekkailun päätteeksi voi tutkiskella tilaa vuokraavan tanssiseura Sekahaun sivustolta.

Muuta huomioitavaa: vaatetus T-paita tai vastaava, PITKÄlahkeiset verkkarit (ei shortseja) ja sisäpelikengät tai puhdaspohjaiset lenkkarit.
Miekkailu on urheilulaji, jossa tulee kuuma, joten kannattaa varautua myös suihkussa käyntiin miekkailun jälkeen, salimme alakerrasta löytyy unisex-pukuhuone suihkuineen.

lahjaksi henkilökohtainen miekkailukurssi

Miekkailun yksityisopetus

Haluaisitko kokeilla/opetella miekkailua, mutta et ehtinyt alkeiskurssille? Ei hätää, tarjoamme myös miekkailun yksityisopetusta. Henkilökohtainen oppitunti kestää ½ h ja maksaa 25 €.

Varattaessa useampia oppitunteja kerralla oppitunnit 20 € / puoli tuntia.

__________________________________

Miekkailusta ryhmävarausten yhteydessä usein kysytyt kysymykset  – FAQ

1. Onko miekkailu vaarallista?

– Ei ole. Miekkailu on kamppailulaji, mutta otellessa miekkailija on suojattu miekkailukypärällä eli maskilla, miekkailutakilla ja hanskalla. Naisilla on takin alla muovinen rintapanssari. Vammariski on sama kuin missä tahansa urheilussa eli nilkan nyrjähtämiset yms. urheiluvammat. Sanomme joskus leikillämme, että miekkailu on turvallisempaa kuin jalkapallon katsominen kuuman paikallisottelun katsomossa…

2. Voivatko miehet ja naiset otella vastakkain?

– Kyllä voivat. Miekkailu on yksilölaji ja ottelun lopputulos ei ole mitenkään sidoksissa sukupuoleen vaan yksilöiden taitoon, kuntoon ja henkiseen kanttiin.

3. Voiko raskaana ollessaan miekkailla?

Tähän vastaisimme että raskauden alkuvaiheessa kyllä. Raskaana olevat voivat myös osallistua tapahtumaan pelkästään sen tekniseen osaan ja olla mukana jalkatyöharjoitteissa. Miekkailu tapahtuu omalla vastuulla.

4. Tuleeko miekkaillessa hiki?

Ihan varmasti.

5. Voiko miekkailla ilman kenkiä?

Ei voi, kengät pitää olla.

6. Mikä on miekkailun alaikäraja?

Alkeiskursseilla pidämme kiinni 8 v. alaikärajasta, mutta synttärimiekkailussa ei ole ikärajaa.

miekkailun henkilökohtainen oppitunti

 Kuvassa on käynnissä miekkailun henkilökohtainen oppitunti.
Koska vain opettajaa pistetään, oppilaalle riittää suojaksi maski ja hanska.